Δεκεμβρίου 21, 2004

Αξιοποίηση του Squarespace για επαγγελματικούς σκοπούς!

Να, κάποιος που αξιοποίησε τη δωρεάν υπηρεσία του Squarespace για να αποκτήσει διαδικτυακή παρουσία! Αξιοπρεπής παρουσίαση, χωρίς ενοχλητικές διαφημίσεις, πλην αυτών "δημοσίου ενδιαφέροντος" από το Google. XArtόνι καλή επιτυχία! Πείτε τη γνώμη σας και δοκιμάστε κι εσείς τις υπηρεσίες της Squarespace!

Δεκεμβρίου 06, 2004

izi ADSL από την Tellas

Αινιγματική όσο και ενδιαφέρουσα είναι η νέα πρόταση της Tellas για τη σύνδεση στο Διαδίκτυο μέσω ADSL. Ονομάζεται izi και συνδυάζει τη γραμμή και την πρόσβαση στο Ίντερνετ και περιλαμβάνει 4 ώρες αστικών κλήσεων δωρεάν κάθε μήνα.
Αρα, αν καταλαβαίνω σωστά θα πληρώνουμε για 384/128Kbps τα εξής:

?51,80 το μήνα για απεριόριστη πρόσβαση 384 με 4 ώρες δωρεάν αστικές κλήσεις
(και το πάγιο του ΟΤΕ για το τηλέφωνό μας;)
Η ενεργοποίηση και ο εξοπλισμός είναι δωρεάν.
Η τιμή αυτή και ειδικότερα το ποσό που αναλογεί στη μηνιαία χρέωση για τη γραμμή είναι χαμηλότερη από τη χρέωση της Vivodi για τη μεριζόμενη πρόσβαση.
Το θέμα θέλει λίγο ψάξιμο...

Αύξηση της χρέωσης του ΕΠΑΚ ενόψει

Η Ναυτεμπορική έγραψε την Παρασκευή ότι επίκειται αύξηση είτε του μηνιαίου πάγιου του ΟΤΕ είτε των τελών σύνδεσης στο Ίντερνετ.
Έτσι, η ανώτατη διοίκηση ενδέχεται να αποφασίσει ότι η χρέωση των ?0,352/ώρα (και 0,176 ?/ώρα το βράδυ) επιδέχεται αύξησης τότε η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων χρηστών θα πρέπει να σπάσει τον κουμπαρά...
Πάντως, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Ελλάδας έσπευσε να καυτηριάσει τα σενάρια αυτά, τονίζοντας ότι αν γίνει κάτι τέτοιο δεν θα φτάσουμε ποτέ την Ευρώπη, από την οποία ήδη απέχουμε παρασάγκας.

Δεκεμβρίου 03, 2004

H IBM πουλάει το τμήμα PC, notebook!

IBM reportedly puts PC business on the market | CNET News.com
H ΙΒΜ έχει αρχίσει διαπραγματεύσεις με την κινέζικη Lenovo, την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής υπολογιστών στη χώρα και με έναν ακόμα ενδιαφερόμενο για την αγορά του τμήματος PC -το τμήμα από το οποίο ξεπήδησε το πρώτο "PC". Πωλείται έναντι 1-2 δισ δολάρια, όποιος ενδιαφέρεται ας επικοινωνήσει με τον Σάμιουελ... (Παλμιζάνο).

Δεκεμβρίου 02, 2004

Οι πωλήσεις κινητών τηλεφώνων συνεχίζουν να αυξάνονται. Τους τρεις τελευταίους μήνες πουλήθηκαν 167.000.000 νέα κινητά -εμένα πάντως αυτό μου κάνει εντύπωση.
Το τελευταίο τρίμηνο οι πωλήσεις τους αυξήθηκαν συνολικά κατά 26% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2003. Η Nokia παραμένει η βασίλισσα των κινητών τηλεφώνων με 30,9% της πίτας, ακολουθεί η Samsung (που πήρε τη θέση της Motorola) με μερίδιο 13,8%.

Make LOVE not SPAM

Αλλο και τούτο πάλι! Make LOVE not SPAM είναι το μήνυμα που θέλει η Lycos Europe στους απανταχού σπάμερ. Κατεβάστε τον screensaver για να ενώσετε τα πυρά σας με εκείνα άλλων πολέμιων του σπαμ με στόχο διακομιστές σπαμ. Τουλάχιστον έτσι, θα τους κοστίζει η κατανάλωση εύρους ζώνης (bandwidth)!

Merriam-Webster Online - H λέξη Blog η πιο δημοφιλής.. άγνωστη λέξη για το 2004

Πρωτοσέλιδο έγινε η διαπίστωση του διαδικτυακού λεξικού Merriam-Webster Online ότι η λέξη blog ήταν εκείνη της οποίας την ερμηνεία αναζήτησαν οι περισσότεροι χρήστες του Διαδικτύου.
Αυτό, απ'ότι καταλαβαίνω, σημαίνει ότι δεν ξέρουν τι σημαίνει!
Οι υπόλοιπες 9 δημοφιλέστερες άγνωστες λέξεις ήταν οι εξής:
2. incumbent
3. electoral
4. insurgent
5. hurricane
6. cicada
7. peloton : noun (1951) : the main body of riders in a bicycle race
8. partisan
9. sovereignty
10. defenestration

MSN Spaces εναντίον Google Blogger!

Η Microsoft αποφάσισε να προσφέρει μια υπηρεσία, με την ονομασία MSN Spaces για τη δημιουργία μπλογκ.
Η υπηρεσία είναι δωρεάν, μπορείτε να δέχεστε σχόλια σε κάθε εγγραφή, να ανεβάζετε φωτογραφίες ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τέλος, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του κινητού σας τηλεφώνου για να "μπλογκάρετε" ;-)
Επίσης, η Microsoft επιχειρεί να λύσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μπλόγκερ: οι αναγνώστες τους σιγά-σιγά μειώνονται, αφού από ένα σημείο και έπειτα παύουν να επισκέπτονται τα μπλογκ που διάβαζαν διότι δεν τα βρίσκουν ανανεωμένα. Η Microsoft λοιπόν προτρέπει τους ιδιοκτήτες MSN Spaces να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων MSN Messenger 7. Όταν ο μπλόγκερ που τους ενδιαφέρει γράψει κάτι στο μπλογκ του, θα εμφανιστεί μια σχετική ειδοποίηση στον Messenger!
Επίσης, οι μπλόγκερ που χρησιμοποιούν το MSN Spaces μπορούν να δημοσιεύουν λίστες με τα αγαπημένα τους τραγούδια - φυσικά η Microsoft φροντίζει να παραπέμπει στο MSN Music για να ενθαρρύνει τους επισκέπτες των μπλογκ να αγοράσουν τα τραγούδια αυτά από το δικό της διαδικτυακό κατάστημα (η εταιρεία πακετάρει πολλές υπηρεσίες σε μια νέα, κατά τη συνήθη πρακτική της).

Δεκεμβρίου 01, 2004

Το Δελφίνι και ο Γλάρος - Μια απλή ιστορία

Βρήκα το αγαπημένο μου βιβλίο στο Greekbooks.gr. Εάν συμφωνήσετε και θελήσετε να ανακαλύψετε τον συγγραφέα του, αναζητήστε τα υπόλοιπα δύο βιβλία του από τις εκδόσεις Πύρινος Κόσμος.