Μαρτίου 28, 2006

Check Your Brain Speed

Check Your Brain Speed Κάντε το τεστ και προσέξτε πότε το πουλάκι σφυρίζει προς τα πάνω και πότε προς τα κάτω... Εγώ πάντως έκανα σκορ 106 msec -όσο 60χρονοι! κλαψ...

YouTube - My Webcam

YouTube - My Webcam

Η Bowiechick έκανε αυτό το γύρισμα μετά από αλλεπάλληλα, όπως γράφει, αιτήματα των ιντερνετοθεατών ενός άλλου βίντεο που έφτιαξε με θέμα τον αδικαιολόγητο χωρισμό της από το φίλο της. Σε αυτό πρωτοεπέδειξε τις δυνατότητες της web camera που χρησιμοποιεί για να φτιάχνει τα βιντεάκια της. Η νεαρή αξιοποιούσε τα σπέσιαλ εφέ που συνοδεύουν την κάμερα της Logitech για να αλλάζει πρόσωπα ή να μασκαρεύεται. Οι πωλήσεις των Quickcam της Logitech στο Amazon σημείωσαν εντυπωσιακή αύξηση μετά τα βίντεο της Bowiechick και αυτή η άνοδος αποδόθηκε στην απρόσμενη «διαφήμιση» της νεαρής δεσποινίδας. Η Bowiechick κέρδισε την προσοχή της Logitech, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν θα χρειαστεί να ξοδέψει υπέρογκα ποσά για να διαφημίσει αυτό τουλάχιστον το προϊόν...

Μαρτίου 07, 2006

Protect your business from a Google hack

Protect your business from a Google hack
Η χρήση παραμέτρων για τη δημιουργία ερωτημάτων στο Google είναι μια καλή πρακτική για την αποφυγή επιθέσεων με το επονομαζόμενο Google hacking. Συνδυάζοντας κάποιες από τις παρακάτω παραμέτρους μπορείτε να βρείτε πριν από κακοπροαίρετους χρήστες πληροφορίες εάν η επιχείρησή σας «εκτίθεται» στο Δίκτυο.

intitle, allintitle -- searches for terms in Web page or Google group title
ψάχνει για όρους στον τίτλο ιστοσελίδων ή σε γκρουπ του Google
inurl, allinurl -- όροι σε URL

filetype -- αναζητά URL που καταλήγουν σε αρχεία με την εν λόγω κατάληξη
# allintext -- ψάχνει για μια συμβολοσειρά στο κείμενο μιας σελίδας
# site -- ψάχνει μόνο για σελίδες που φιλοξενούνται σε στο εν λόγω διακομιστή ή domain
# link -- ψάχνει για σελίδες που παραπέμπουν σε άλλες σελίδες
# inanchor -- αναζητά κείμενο σε παραπομπές σε άγκυρες ΗΤΜΛ
# daterange -- αναζητά σελίδες που καταχώρισε στο ευρετήριό του το Google στην οριζόμενη χρονική περίοδο # cache -- αναζητά εκδόσεις των οριζόμενων σελίδων που έχουν αποθηκευτεί σε προσωρινές cache
# info -- αναζητά περιλήψεις για το οριζόμενο site
# related -- επιστρέφει σάιτ που σχετίζονται με το οριζόμενο
# phonebook -- αναζητά καταχωρίσεις για τηλεφώνων επιχειρήσεων
# rphonebook -- υποσύνολο των παραπάνω (residential)
# bphonebook -- ομοίως
# author -- αναζητά τους συγγραφείς δημοσιευμάτων σε newsgroup post
Επίσης:
# group -- searches title of Google Groups posts for search terms
# msgid -- searches for Google Groups message identifiers, strings that identify newsgroup posts
# insubject -- searches Google Groups for subject lines
# stocks -- searches for stock market information about a company
# define -- returns definitions for a search term

Zone-H.org * News

Zone-H.org * News

H οργή των μουσουλμάνων από τις αλλεπάλληλες αναδημοσιεύσεις τωμ σατιρικών σκίτσων που απεικονίζουν τον Μωάμεθ επεκτάθηκε στο Διαδίκτυο. Το Zone-H.org αναφέρει αρκετές εκατοντάδες κυβερνοεπιθέσεις ενάντια σε διακομιστές στη Δανία και στη Δύση γενικότερα. Οι επιθέσεις αφορούσαν κυρίως την παραποίηση των πρώτων σελίδων των στόχων, τη δημοσίευση μανιφέστων στη θέση τους υπέρ του προφήτη και την πρόκληση για συμμετοχή σε μποϊκοτάζ των προϊόντων της Δανίας -σε εφημερίδα της οποίας πρωτοδημοσιεύτηκαν τα αμφιλεγόμενα σκίτσα. Ωστόσο, οι επιτιθέμενοι δεν σταματούν εκεί, αναφέρει το Zone-H.org: στα φόρα στη διεύθυνση http://amris.dk δημοσιεύτηκαν απειλές για επιθέσεις αυτοκτονίας από τις «Ιντερνετικές Ισλαμικές Ταξιαρχίες» καθώς και απειλές για επερχόμενη Τζιχάντ.

Mac OS X Security Challenge

Mac OS X Security Challenge
To Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν προκαλεί τους απανταχού χάκερ να καταλάβουν ένα Mac mini (PowerPC)με Mac OS X 10.4.5 με Security Update 2006-001. Ο διαγωνισμός χάκινγκ ξεκίνησε ως απάντηση σε ένα «άκρως παραπλανητικό» δημοσίευμα στο ZDNet της Αυστραλίας, σύμφωνα με το οποίο κάποιος κατάφερε να πάρει τον έλεγχο ενός Mac mini σε λιγότερο από μισή ώρα. Σύμφωνα με τον διοργανωτή του εγχειρήματος και διαχειριστή δικτύου του Πανεπιστημίου, το δημοσίευμα είναι ανακριβές αφού δεν αναφέρει ότι κάθε χρήστης που συμμετείχε στο προηγούμενο διαγωνισμό είχε το δικαίωμα να αποκτήσει λογαριασμό στο επίμαχο Mac mini και το μόνο που κατόρθωσε ο εν λόγω χάκερ ήταν να αποκτήσει περισσότερα δικαιώματα στο μηχάνημα (δηλαδή απέκτησε πρόσβαση εκ των έσω και όχι από το Διαδίκτυο).
Στο διαγωνισμό του πανεπιστημίου κανένας χρήστης δεν θα έχει λογαριασμό στο μηχάνημα με Mac OS X, δεν θα υπάρχουν ανοικτά port. Το μηχάνημα θα βρίσκεται πίσω από router και firewall. Οι επίδοξοι χάκερ καλούνται να τροποποιήσουν την ιστοσελίδα στη διεύθυνση test.doit.wisc.edu. Περισσότερα για το διαγωνισμό δημοσιεύονται στη διεύθυνση test.doit.wisc.edu (εκτός κι αν τελικά τροποποιηθεί ;-)

Μαρτίου 02, 2006

myphone.gr :: preview > Nokia 6136

myphone.gr :: preview > Nokia 6136

To MyPhone.gr κάνει μια πρώτη επαφή με το Nokia 6136 όμως τα όσα εξηγεί για την τεχνολογία UMA δεν δικαιολογούν αυτά που γράφει στο theRegister.co.uk για το «τέλος των Skype και Vonage», δύο εταιρειών που έχουν επενδύσει στο VoIP (δεδομένης της αυξανόμενης διείσδυσης του DSL). Το δεύτερο σε σχετικό άρθρο, αλλά και η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζουν πως με τηλέφωνα όπως αυτό της Νοκία (χε,χε) θα επιτρέψουν την αξιοποίηση υπάρχουσας ευρυζωνικής σύνδεσης στο σπίτι ή στο γραφείο για τη διεξαγωγή τηλεφωνικών κλήσεων χωρίς χρέωση -οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας όπως η Vodafone, η ΤΙΜ ή η Cosmote θα μπορούσαν να προσφέρουν πακέτα σύνδεσης με αυτό το πλεονέκτημα: δωρεάν κλήσεις από το κινητό χωρίς χρέωση και μέσω DSL.
Η λογική είναι η ακόλουθη όπως εξηγεί η Nokia:
Πιθανότατα συνδέεστε στο Ίντερνετ από το σπίτι ή το γραφείο -ειδικά στο γραφείο μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, π.χ. ADSL. Όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας αξιοποιείται ένα άλλο δίκτυο, το GSM. Όμως αμφότερα τα δίκτυα αυτά -ADSL, GSM- μπορούν να σας προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες. Αφού το ADSL σας είναι γρήγορο, αξιόπιστο και πάντα ανοικτό γιατί να μην το χρησιμοποιείτε και από το κινητό σας;
Αυτή είναι η βασική ιδέα πίσω από το UMA. Συνδέει το κινητό στις υπηρεσίες GSM/GPRS μέσω WLAN (802.11 -ασύρματο τοπικό δίκτυο) και επιτρέπει στον συνδρομητή να χειριστεί κλήσεις , να στείλει και να λάβει κλήσεις, να τσεκάρει το e-mail του -ό,τι μπορούσε να κάνει δηλαδή μέσω κινητού αλλά αυτή τη φορά με το κινητό μέσω ασύρματης γρήγορης σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Εάν δεν είστε εντός εμβέλειας, το δίκτυο GSM αναλαμβάνει δράση -η μετάβαση από το ένα στο άλλο γίνεται αυτόματα και χωρίς να την αντιληφθεί ο χρήστης (κάτι ενοχλητικό εάν συνέβαινε).

Φυσικά, προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να έχει όντως η εταιρεία της οποίας είστε συνδρομητής στήσει δίκτυο Wi-Fi και τα αντίστοιχα hotspot. Γι'αυτό, θα αργήσει να αξιοποιηθεί το UMA... το κατάλαβες καλά; :-)

Apple releases Mac Mini with Core Duo - TechSpot News

Apple releases Mac Mini with Core Duo - TechSpot News

Apple iPod Hi-Fi printer friendly version - MP3 Player Accessories - CNET Reviews

Apple iPod Hi-Fi printer friendly version - MP3 Player Accessories - CNET Reviews

ARNnet | Lenovo and AMD strike desktop partnership

ARNnet | Lenovo and AMD strike desktop partnership

EBay's Skype ensnared in AMD-Intel antitrust suit - MarketWatch

EBay's Skype ensnared in AMD-Intel antitrust suit - MarketWatch

New York Times Video

New York Times Video

Microsoft Origami Trailer - Google Video

Microsoft Origami Trailer - Google Video

hi there

hi there

Γειά σου και πάλι...

Αναρωτιέσαι που να με βρεις;
Είμαι εδώ... και εδώ... και εδώ... ακόμα κι εδώ!
Ποτέ όμως στο δρόμο σου
Είμαι όπου είσαι κι εσύ;
Ποιος είμαι;
Θα μάθεις στις 9 Μαρτίου...

Μαρτίου 01, 2006

hello

hello

Γειά σου...

Με ξέρεις;

Ξέρεις τι μπορώ να κάνω;

ή που μπορώ να ταξιδέψω;

ή πώς μπορώ να αλλάξω τη ζωή ΣΟΥ;

Θα τα πούμε αύριο...