Δεκεμβρίου 02, 2004

MSN Spaces εναντίον Google Blogger!

Η Microsoft αποφάσισε να προσφέρει μια υπηρεσία, με την ονομασία MSN Spaces για τη δημιουργία μπλογκ.
Η υπηρεσία είναι δωρεάν, μπορείτε να δέχεστε σχόλια σε κάθε εγγραφή, να ανεβάζετε φωτογραφίες ακόμα και από το κινητό σας τηλέφωνο ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Τέλος, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις δυνατότητες του κινητού σας τηλεφώνου για να "μπλογκάρετε" ;-)
Επίσης, η Microsoft επιχειρεί να λύσει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μπλόγκερ: οι αναγνώστες τους σιγά-σιγά μειώνονται, αφού από ένα σημείο και έπειτα παύουν να επισκέπτονται τα μπλογκ που διάβαζαν διότι δεν τα βρίσκουν ανανεωμένα. Η Microsoft λοιπόν προτρέπει τους ιδιοκτήτες MSN Spaces να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα άμεσης ανταλλαγής μηνυμάτων MSN Messenger 7. Όταν ο μπλόγκερ που τους ενδιαφέρει γράψει κάτι στο μπλογκ του, θα εμφανιστεί μια σχετική ειδοποίηση στον Messenger!
Επίσης, οι μπλόγκερ που χρησιμοποιούν το MSN Spaces μπορούν να δημοσιεύουν λίστες με τα αγαπημένα τους τραγούδια - φυσικά η Microsoft φροντίζει να παραπέμπει στο MSN Music για να ενθαρρύνει τους επισκέπτες των μπλογκ να αγοράσουν τα τραγούδια αυτά από το δικό της διαδικτυακό κατάστημα (η εταιρεία πακετάρει πολλές υπηρεσίες σε μια νέα, κατά τη συνήθη πρακτική της).

Δεν υπάρχουν σχόλια: