Οκτωβρίου 05, 2005

FT.com / By industry / IT - Google and Sun link targets Microsoft

Το Google ανακοίνωσε τη συνεργασία του με την Sun Microsystems αλλά το μόνο μήνυμα που έλαβαν οι χρήστες υπολογιστών ήταν ότι αν ο Στήβεν Μπάλμερ είχε έναν λόγο για να «σκοτώσει» το Google, τώρα έχει δύο.

Στη σκηνή ανέβηκαν ο Σκοτ Μακ Νίλι και ο Έρικ Σκιμντ, δύο παλαιοί συνάδελφοι. Ο Σμιντ εργαζόταν κάποτε στην Sun ως αρχιμηχανικός της Java. Σήμερα είναι διευθύνων σύμβουλος στο Google.

H επικείμενη συνέντευξη Τύπου τροφοδότησε τις φήμες που έφεραν έναν παλαιό εχθρό της Microsoft να συνομοτεί με τον πλέον νέο ανταγωνιστή της για να επιτεθούν στον γίγαντα του λογισμικού και συγκεκριμένα στο τμήμα που του απέφερε το 29% των εσόδων του και το 49% των λειτουργικών του κερδών τον περασμένο χρόνο. Όμως Μακ Νίλι και Σμιντ απέφυγαν να δώσουν λεπτομέρειες και το μόνο που δήλωσαν ήταν πως όσοι κατεβάζουν τη Java θα μπορούν να κατεβάσουν ταυτόχρονα και το Google Toolbar. Όσο για τη διάθεση του OpenOffice δεν δόθηκαν λεπτομέρειες. Οι δύο τους προτίμησαν να θυμίσουν το μοτο της Sun και να πουν Back to the Future: Τhe network is the computer.

Δεν υπάρχουν σχόλια: