Φεβρουαρίου 02, 2006

Millionaire accused of being part of hacker gang - Malware - Breaking Business and Technology News at silicon.com

Λονδρέζος εκατομμυριούχος κατηγορείται για συμμετοχή σε ομάδα χάκερ

Εξέχουσα προσωπικότητα στη λονδρέζικη κοινωνία περιλαμβάνεται στη λίστα υπόπτων για υποκλοπές επικοινωνιών και χάκινγκ με σκοπό τη συγκέντρωση εμπιστευτικών πληροφοριών για ανθρώπους και επιχειρήσεις με σημαντικό πλούτο.

Ο Μάθιου Μέλον, κληρονόμος περιουσίας 6,6 δισεκατομμυρίων λιρών και τέως σύζυγος της Ταμάρα Μέλον στην οποία ανήκει η διακεκριμένη φίρμα παπουτσιών Jimmy Choo, είναι ανάμεσα στους κατηγορούμενος. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατασκοπεία με σκοπό την επέμβαση σε υλικό υπολογιστή χωρίς εξουσιοδότηση, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Times.

H υπόθεση είναι αποτέλεσμα ερευνών από την μητροπολιτική ασυτνομία σε μια υπηρεσία ντετέκτιβ μετά από καταγγελία της British Telecom ότι είχε βάλει κοριούς για να υποκλέψει τηλεφωνικές επικοινωνίες.

Το κύκλωμα κατηγορείται για χάκινγκ της NHS και παράνομη πρόσβαση σε ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα με σκοπό τον εκβιασμό προσώπων, την κατασκοπία της αστυνομίας από τον Ιούλιο έως το Σεπτέμβριο του 2004. Οι κατηγορούμενοι είναι 18 και θα παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου στο Λονδίνο στις 23 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: