Μαρτίου 02, 2006

myphone.gr :: preview > Nokia 6136

myphone.gr :: preview > Nokia 6136

To MyPhone.gr κάνει μια πρώτη επαφή με το Nokia 6136 όμως τα όσα εξηγεί για την τεχνολογία UMA δεν δικαιολογούν αυτά που γράφει στο theRegister.co.uk για το «τέλος των Skype και Vonage», δύο εταιρειών που έχουν επενδύσει στο VoIP (δεδομένης της αυξανόμενης διείσδυσης του DSL). Το δεύτερο σε σχετικό άρθρο, αλλά και η ίδια η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζουν πως με τηλέφωνα όπως αυτό της Νοκία (χε,χε) θα επιτρέψουν την αξιοποίηση υπάρχουσας ευρυζωνικής σύνδεσης στο σπίτι ή στο γραφείο για τη διεξαγωγή τηλεφωνικών κλήσεων χωρίς χρέωση -οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας όπως η Vodafone, η ΤΙΜ ή η Cosmote θα μπορούσαν να προσφέρουν πακέτα σύνδεσης με αυτό το πλεονέκτημα: δωρεάν κλήσεις από το κινητό χωρίς χρέωση και μέσω DSL.
Η λογική είναι η ακόλουθη όπως εξηγεί η Nokia:
Πιθανότατα συνδέεστε στο Ίντερνετ από το σπίτι ή το γραφείο -ειδικά στο γραφείο μέσω ευρυζωνικής σύνδεσης, π.χ. ADSL. Όταν χρησιμοποιείτε το κινητό σας αξιοποιείται ένα άλλο δίκτυο, το GSM. Όμως αμφότερα τα δίκτυα αυτά -ADSL, GSM- μπορούν να σας προσφέρουν τις ίδιες υπηρεσίες. Αφού το ADSL σας είναι γρήγορο, αξιόπιστο και πάντα ανοικτό γιατί να μην το χρησιμοποιείτε και από το κινητό σας;
Αυτή είναι η βασική ιδέα πίσω από το UMA. Συνδέει το κινητό στις υπηρεσίες GSM/GPRS μέσω WLAN (802.11 -ασύρματο τοπικό δίκτυο) και επιτρέπει στον συνδρομητή να χειριστεί κλήσεις , να στείλει και να λάβει κλήσεις, να τσεκάρει το e-mail του -ό,τι μπορούσε να κάνει δηλαδή μέσω κινητού αλλά αυτή τη φορά με το κινητό μέσω ασύρματης γρήγορης σύνδεσης στο Διαδίκτυο. Εάν δεν είστε εντός εμβέλειας, το δίκτυο GSM αναλαμβάνει δράση -η μετάβαση από το ένα στο άλλο γίνεται αυτόματα και χωρίς να την αντιληφθεί ο χρήστης (κάτι ενοχλητικό εάν συνέβαινε).

Φυσικά, προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να έχει όντως η εταιρεία της οποίας είστε συνδρομητής στήσει δίκτυο Wi-Fi και τα αντίστοιχα hotspot. Γι'αυτό, θα αργήσει να αξιοποιηθεί το UMA... το κατάλαβες καλά; :-)

Δεν υπάρχουν σχόλια: