Φεβρουαρίου 14, 2007

Εμβάσματα μέσω κινητού τηλεφώνου

Τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας καλύπτουν το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού. Σε 100 χώρες που δραστηριοποιούνται 19 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας υπάρχουν 600 εκατομμύρια συνδρομητές. Ο αριθμός των μεταναστών παγκοσμίως φτάνει τα 200 εκατομμύρια και τα εμβάσματα που στέλνουν στις οικογένειές τους στην πατρίδα έχουν πολύ μεγάλη αξία.
Έτσι, η Ένωση GSM που εκπροσωπεί πολλές εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο έθεσε σε εφαρμογή ένα πιλοτικό σχέδιο σε συνεργασία με την MasterCard, η οποία συνεργάζεται με 25.000 τράπεζες. Σκοπός τους είναι να δώσουν τη δυνατότητα στους μετανάστες να στέλνουν εμβάσματα μέσω του κινητού τους τηλεφώνου και να ειδοποιούνται οι παραλήπτες επίσης μέσω κινητού τηλεφώνου. GSM Association και MasterCard πιστεύουν ότι εάν αξιοποιηθούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για αυτό το σκοπό θα διακινηθούν περισσότερα από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ έως το 2012. Κάτι τέτοιο θα έφερνε επανάσταση στο εμπόριο μέσω κινητής τηλεφωνίας, θα μείωνε τα έξοδα των συναλλαγών και θα είχε σημαντικά οφέλη για τις αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Ινδία, υποστηρίζουν αναλυτές.
Ωστόσο υπάρχουν ακόμα αρκετές λεπτομέρειες που θα πρέπει να διευθετηθούν, όπως το ρυθμιστικό πλαίσιο για τις μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: