Μαΐου 25, 2005

BBC NEWS | Τελεσίγραφο στη Microsoft από την ΕΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού προειδοποιεί τη Microsoft να συμμορφωθεί με την απόφαση της ως το τέλος του τρέχοντος μήνα, αναφέρει το BBC. Ως τότε θα πρέπει να αποσαφηνίσει στην Επιτροπή πως θα ευθυγραμμίσει την τακτική της στην ευρωπαϊκή αγορά με τις προϋποθέσεις που της επέβαλε με απόφασή της τον περασμένο χρόνο. Εξάλλου, η Επιτροπή έχει επανειλλημένα εκφράσει τη δυσαρέσκεια για το ρυθμό με τον οποίο ο αμερικανικός κολοσσός συμμορφώνεται.
Εκτός από το τσουχτερό πρόστιμο που της επέβαλλε (497 εκατομμύρια ευρώ) το Μάρτιο του 2004, η Microsoft καλείται να κοινοποιήσει στους ανταγωνιστές της τις προδιαγραφές των πρωτοκόλλων της για την βέλτιστη συνεργασία εφαρμογών σε περιβάλλον Windows.
Επίσης, θα έπρεπε να έχει διανείμει μια έκδοση των Windows χωρίς το δικό της πρόγραμμα αναπαραγωγής αρχείων πολυμέσων.
Σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, η Ευρώπη θα μπορούσε να επιβάλλει πρόστιμο έως και 5% των ημερήσιων εσόδων της εταιρείας για κάθε ημέρα που δεν συμμορφώνεται με την απόφασή της. Η Ευρωπαία Επίτροπος Neelie Kroes δήλωσε πως «είναι πολύ νωρίς» για να αποφασίσει εάν θα ανοίξει και πάλι ο φάκελος Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια: