Ιανουαρίου 31, 2006

attyindex56035142_01262006.pdf (application/pdf Object)

attyindex56035142_01262006.pdf (application/pdf Object)

O γενικός εισαγγελέας του Λος Αντζελες μηνύει την Take-Two Entertainment και την Rockstar Games για την παραγωγή και διάθεση του δημοφιλούς Grand Theft Auto: San Andreas επειδή απέκρυψαν ότι το παιχνίδι περιείχε σκηνές πορνογραφικού περιεχομένου με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει με σήμανση M, δηλαδή κατάλληλα για ανήλικους. Τον Ιούλιο του 2005 το παιχνίδι κυκλοφόρησε ξανά με σήμανση Adults Only (AO), ένα χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία του και αφού είχαν πουληθεί 12 εκατομμύρια αντίτυπα (200.000 στην Καλιφόρνια, κέρδη 10 εκατομμυρίων δολαρίων).

«Η απληστία και η εξαπάτηση είναι γηγενή στοιχεία του παιχνιδιού και οι παραγωγοί του δεν διαφέρουν πολύ από τους χαρακτήρες του», είπε ο Ρόκι Ντελγκαντίλλο. Το γραφείο του ζητά την παραδειγματική τιμωρία της εταιρείας και του στούντιο παραγωγής (κάθε παράβαση της σχετικής νομοθεσίας τιμωρείται με πρόστιμο 2.500 δολαρίων) και την παρακράτηση μέρους των κερδών που προέκυψαν από τις παραβάσεις (δεδομένου ότι οι πωλήσεις του GTA δεν θα ήταν τόσο υψηλές εάν είχε σήμανση AO, αφού πολλά καταστήματα αρνούνται να προωθήσουν αυτά τα παιχνίδια).

Ας σημειωθεί ότι γνωστοί πολιτικοί των ΗΠΑ, προεξέχουσας στην προκειμένη περίπτωση της Χίλαρι Κλίντον, πολεμούν με νύχια και με δόντια τέτοιες υποθέσεις.

Σκηνές από το Hot Coffee

Δεν υπάρχουν σχόλια: