Ιανουαρίου 31, 2006

Μουσική από δίκτυα P2P πρόκειται να αρχίσει να διαθέτει σε όλη την Ευρώπη με το αζημίωτο η EMI Music. Η δισκογραφική εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την arvato mobile, μονάδα της Bertlesmann για την παροχή της τεχνολογίας. Έτσι, οι χρήστες του νέου δικτύου θα έχουν τη δυνατότητα να κατεβάσουν και να πληρώσουν τραγούδια μεμονωμένα αλλά και έναντι συνδρομής, δεδομένου ότι η πλατφόρμα GNAB επιτρέπει και τους δύο τρόπους διάθεσης. Η EMI Music θα διαθέσει προς πώληση 300.000 τραγούδια από γνωστούς καλλιτέχνες.

H πλατφόρμα GNAB επιτρέπει τη διάθεση περιεχομένου (μουσικής αλλά και ταινιών) μέσω δικτύων peer to peer. Η Warner Bros. θα αρχίσει να διαθέτει ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Το Μάρτιο θα εγκαινιαστεί η υπηρεσία In2Movies, το ρεπερτόριο της οποίας όμως θα είναι περιορισμένο. Η γερμανική αγορά ωστόσο θα είναι μόνο η αρχή, επισημαίνει η κινηματογραφική εταιρεία της Time Warner αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει σχέδια να επεκταθεί και σε άλλες αγορές. Οι ταινίες θα είναι διαθέσιμες στο δίκτυο P2P την ίδια ημέρα που θα κυκλοφορούν σε DVD στη γερμανική γλώσσα. Η υπηρεσία In2Movies θα εμπορεύεται και τηλεοπτικό περιεχόμενο και υλικό από άλλους παραγωγούς. Η πρώτη έκδοση του λογισμικού θα επιτρέπει την αποθήκευση των ταινιών στο σκληρό δίσκο του χρήστη. Η επόμενη έκδοση θα επιτρέπει και τη μεταφορά σε φορητές συσκευές.
Τέλος, το BBC δοκιμάζει μια υπηρεσία που ονομάζεται iMP επίσης τεχνολογίας P2P και επιτρέπει στους θεατές να παρακολουθήσουν σαπουνόπερες όπως το EastEnders στους υπολογιστές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: