Σεπτεμβρίου 28, 2005

Telegraph | Δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις από την Dixons στη Μ.Βρετανία

Η αλυσίδα καταστημάτων πληροφορικής Dixons προσφέρει στους Βρετανούς συνδρομητές ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ δωρεάν αστικές κλήσεις επί ένα χρόνο. Η υπηρεσία ονομάζεται Freetalk και αναμένεται να στριμώξει την British Telecom.
Η υπηρεσία δεν απαιτεί να είναι ανοικτός ο υπολογιστής του χρήστη και οι κλήσεις γίνονται με το παραδοσιακό τηλέφωνο το οποίο συνδέεται στη γραμμή ευρυζωνικής πρόσβασης μέσω μιας συσκευής που κοστίζει 80 περίπου λίρες (55 ευρώ). Μετά το 12μηνο δωρεάν παροχής της υπηρεσίας, οι χρήστες θα πληρώνουν μηνιαία συνδρομή 7 λίρες (4,83 ευρώ).
«Οι μέρες της παραδοσιακής τηλεφωνίας είναι μετρημένες», δήλωσε ο υπεύθυνος της Dixons. Η εταιρεία φιλοδοξεί να κερδίσει μισό εκατομμύριο συνδρομητές μέσα σε ένα χρόνο, μέσω των 1000 καταστημάτων της στην Μ.Βρετανία, χώρα στην οποία έχουν ευρυζωνική πρόσβαση 7.000.000 άνθρωποι.

Η BT προσφέρει τη δική της ιντερνετική τηλεφωνία «BT Communicator with Yahoo Messenger», υπηρεσία η οποία έχει κερδίσει 60.000 συνδρομητές από τότε που άρχισε η παροχή της πριν δύο χρόνια. Η BT όμως δεν προωθεί ιδιαίτερα την υπηρεσία αυτή, για να μην χάσει έσοδα από την παροχή της παραδοσιακής τηλεφωνίας. Εντούτοις, μετά την ανακοίνωση της Dixons μείωσε το κόστος της ιντερνετικής υπηρεσίας για τις κλήσεις σε 33 χώρες, και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η υπηρεσία της γνωστής αλυσίδας δεν είναι φθηνή, αφού απαιτεί τη χρήση συσκευής που κοστίζει όσο 1.400 ώρες βραδικών ή καθημερινών κλήσεων μέσω της BT.

Πάντως, το καινοτόμο στην υπηρεσία της Dixons είναι ότι ο χρήστης μπορεί να αποθηκεύσει τον κωδικό της πόλης του στην συσκευή του, να την συνδέσει σε οποιαδήποτε γραμμή ευρυζωνικής πρόσβασης στο Ίντερνετ στη χώρα του ή στο εξωτερικό και να χρησιμοποιεί την υπηρεσία, δηλαδή να παίρνει μαζί του το τηλέφωνό του!

Οι χρήστες θα χρεώνονται 5 πένες ανά λεπτό (?0,035) για κλήσεις προς κινητά τα σαββατοκύριακα, 10 πένες το λεπτό (?0,069) τις καθημερινές τα βράδια και 15 πένες ανά λεπτό (?0,12) τις υπόλοιπες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: