Ιουνίου 08, 2005

Στην ταϊβανέζικη BenQ τα κινητά της Siemens

Σε συνεργασία με την ταϊβανέζικη εταιρεία BenQ κατέληξε η διοίκηση της γερμανικής Siemens στην προσπάθειά της να διατηρήσει στη ζωή τo ζημιογόνο τμήμα κινητής τηλεφωνίας. Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου στο Μόναχο στις 7 Ιουνίου η Siemens πρόκειται να το παραδώσει από την 1η Οκτωβρίου στην ταϊβανέζικη εταιρεία BenQ, χωρίς την απόλυση των 6000 εργαζομένων του.

H συμφωνία θα κοστίσει στη γερμανική εταιρεία 350 εκατομμύρια ευρώ. Η Siemens θα αγοράσει μετοχές αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ της BenQ (μερίδιο 2,5% της εταιρείας) και θα συνεισφέρει 250 εκατομμύρια ευρώ για να υποστηρίξει την ανάπτυξη του τμήματος υπό τη σκέπη της BenQ.

Επίσης, η γερμανική εταιρεία θα επιτρέψει στο «παιδί» της Acer να χρησιμοποιήσει τη φίρμα Siemens στα κινητά τηλέφωνα για 18 μήνες από την ολοκλήρωση της συμφωνίας και θα δώσει δικαιώματα χρήσης της επωνυμίας Siemens-BenQ για πέντε χρόνια.

Το δεύτερο τρίμηνο του έτους, το τμήμα κινητής τηλεφωνίας είχε ζημίες 138 εκατομμυρίων ευρώ. Το μερίδιό της στην παγκόσμια αγορά την ίδια περίοδο μειώθηκε σε 5,5% από 8% τους τρεις πρώτους μήνες του 2004, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Gartner.

Δεν υπάρχουν σχόλια: