Ιουνίου 07, 2005

Αιρετικοί Mac

H Apple θα χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel, αρχής γενομένης το 2006. Η ανακοίνωση έγινε ενώπιον 3800 πιστών στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της εταιρείας στο Σαν Φρανσίσκο, χτες, Δευτέρα 6 Ιουνίου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες που κυκλοφορούσαν επί εβδομάδες.

Μέχρι το τέλος του 2007, όλοι οι Mac θα φέρουν τσιπ της Intel. Στο Συνέδριο, η Apple επέδειξε το πρωτότυπο ενός Mac με Intel Inside με το Mac OS X Tiger. Επίσης, η εταιρεία ανακοίνωση τη διαθεσιμότητα του Developer Transition Kit, που αποτελείται από σύστημα ανάπτυξης Mac με τσιπ Intel και εκδόσεις προεπισκόπησης του επερχόμενου λογισμικού της Apple για αυτό. Χάρη στο πακέτο για προγραμματιστές θα είναι εφικτή η προετοιμασία νέων εκδόσεων των προγραμμάτων που θα μπορούν να εκτελεστούν σε Mac με PowerPC και τσιπ της Intel.

«Σκοπός μας είναι να δώσουμε στους πελάτες μας τους καλύτερους προσωπικούς υπολογιστές στον κόσμο. Η Intel έχει στο χρονοδιάγραμμά τους τους ισχυρότερους επεξεργαστές για αυτό το σκοπό. Έχουν περάσει δέκα χρόνια από τη μετάβασή μας στους PowerPC και θεωρούμε πως η τεχνολογία της Intel θα μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε τους καλύτερους προσωπικούς υπολογιστές για τα επόμενα δέκα.» Με τα λόγια αυτά, ο επικεφαλής και συνιδρυτής της Apple, ανακοίνωσε από σκηνής το γεγονός.

Είμαστε ενθουσιασμένοι να έχουμε την πιο καινοτόμα εταιρεία κατασκευής προσωπικών υπολογιστών ως πελάτη, απάντησε ο Πολ Οτελλίνι, πρόεδρος και CEO της Intel, ανταποδίδοντας τα καλά λόγια στον Τζομπς. «Η Apple συνέβαλε στην ίδρυση της βιομηχανίας των PC και στην πορεία του χρόνου έγινε γνωστή για τις νέες ιδέες και προσεγγίσεις της. Ανυπομονούμε να της προσφέρουμε προχωρημένα τεχνολογικά τσιπ και να συνεργαστούμε σε νέες πρωτοβουλίες, για να βοηθήσουμε την Apple να συνεχίσει να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και στο μέλλον», κατέληξε ο κ.Οτελλίνι.

Σχεδιάζουμε την ανάπτυξη μελλοντικών εκδόσεων του Microsoft Office για Mac που θα υποστηρίζουν αμφότερους τους επεξεργαστές της IBM και της Intel για Mac, δήλωσε η Roz Ho, γενική διεθύντρια του τμήματος Macintosh Business της Microsoft.

Δεν υπάρχουν σχόλια: