Μαΐου 09, 2008

O Κρόνος στην Πειραιώς το Σεπτέμβριο


Το Σεπτέμβριο αναμένεται να ανοίξει τις πόρτες του το πρώτο κατάστημα της αλυσίδας Saturn της γερμανικής Media Saturn Hording (Metro AG) στην Ελλάδα. Στο εμπορικό κέντρο Μπάμπης Βωβός της λεωφόρου Πειραιώς (αρ.340), η αλυσίδα καταστημάτων που βρίσκεται κάτω από την ίδια ομπρέλα με την Media Markt φιλοδοξεί να εντείνει περαιτέρω τον ανταγωνισμό των αλυσίδων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών. Στην πλούσια γκάμα των καταστημάτων Saturn -με 45.000 είδη- είναι γνωστό ότι περιλαμβάνονται δεκάδες χιλιάδες τίτλοι μουσικών CD σε ανταγωνιστικές τιμές, αλλά και υπολογιστές, ψηφιακές κάμερες, τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός. Στη Γερμανία λειτουργεί και το διαδικτυακό κατάστημα saturn-download.de για τη διαδικτυακή πώληση βιντεοπαιχνιδιών, μουσικής και λογισμικού.
Στο πρώτο Saturn στην Ελλάδα θα απασχοληθούν 160 άνθρωποι. Η επέκταση της
αλυσίδας στην Ελλάδα εντάσσεται στο πλαίσιο επέκτασης των δραστηριοτήτων της εταιρείας στην Ευρώπη -θα έχει παρουσία σε 10 χώρες πλέον-, προσπάθεια που αποτελεί βασικό στόχο στο επιχειρηματικό σχέδιό της για το 2008.
Με κύκλο εργασιών που φτάνει τα €17.1 δισεκατομμύρια και συνολικό αριθμό υπαλλήλων 49.046 για το 2007, η Media-Saturn Holding, είναι πρώτη σε πωλήσεις σε Γερμανία και Ευρώπη στο χώρο του λιανικού εμπορίου ηλεκτρικών ειδών. Η επιτυχία που απολαμβάνουν οι δυο αλυσίδες, Media Markt και Saturn, μέλη της Media-Saturn-Holding, βασίζεται στον συνδυασμό: επιλογή προϊόντων σε χαμηλές τιμές, κατάλληλο προσωπικό, μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση, ιδιαίτερη διαφημιστική παρουσία και αποκεντρωμένη οργανωτική δομή. Κάθε γενικός διευθυντής είναι και μέτοχος στο κατάστημα το οποίο διευθύνει και επομένως υπεύθυνος για τα προσφερόμενα προϊόντα, καθώς επίσης και για το προσωπικό και τις ενέργειες marketing. Η Media-Saturn Holding, στον οποίο η METRO AG διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, διαθέτει 702 καταστήματα σε 15 Ευρωπαϊκές χώρες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ir8e i ora na allajw douleia :)