Μαρτίου 17, 2008

Γνωριμία με τους... twitterati

Στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού RAM έγραψα για το twitter, σε μια προσπάθεια να μεταφέρω τις πρώτες εντυπώσεις μου για το νέο αυτό εργαλείο επικοινωνίας και να διακρίνω τι ακριβώς προσθέτει στα εργαλεία που έχουμε ήδη:

«Χαρακτηρίστηκε μια από τις καλύτερες υπηρεσίες της χρονιάς από το περιοδικό TIME, θεωρήθηκε φαινόμενο από τους Times της Νέας Υόρκης, τιμήθηκε στα 11α Webby Awards κι όμως την πρώτη φορά που θα επιχειρήσετε να χρησιμοποιήσετε το twitter θα σας φανεί άχρηστο…»

«ΜΙΚΡΟΜΠΛΟΓΚΙΝΓ. Το twitter συνδέεται στενά με την έννοια του microblogging. Με αυτό το εργαλείο οι φανατικοί αναγνώστες ενός μπλόγκερ γίνονται πιστοί ακόλουθοι του στο twitter, αφού οι δεσμοί που συχνά συνδέουν κάθε μπλόγκερ με τους αναγνώστες τους δικαιολογούν την αφοσίωσή τους στην καθημερινότητά του (δηλαδή, είναι πολύ πιθανό να τους ενδιαφέρουν τα άμεσα μηνύματά του). Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει τα update στο twitter ως micropost στο μπλογκ, με τη διαφορά ότι οι follower ενημερώνονται για αυτά τη στιγμή που συμβαίνουν (σε πραγματικό χρόνο), σε αντίθεση με τον (απροσδιόριστο) χρόνο ανάγνωσης των post στα μπλογκ.
Άλλες δημοφιλείς υπηρεσίες microblogging είναι το Jaiku αλλά και το Pownce για την αποστολή όχι μόνο μηνυμάτων αλλά και link, αρχείων και εκδηλώσεων. »

Η κριτική που έχω λάβει ως τώρα για αυτό το άρθρο είναι άκρως αρνητική: λέει ότι ο τίτλος του άρθρου έπρεπε να είναι παρλαπίπες, ότι αν διαβάζω μπλογκ, διαβάζω τα λάθος μπλογκ και ότι δεν ξέρω την τύφλα μου από την φιλοσοφία των μπλογκ...

κλαψ!

Στο RAM γράφω επίσης, ανώνυμα, την στήλη της Επικαιρότητας, επιλέγοντας να σας μεταφέρω ειδήσεις με το δικό μου τρόπο και κριτήριο επιλογής. Οποιοδήποτε σχόλιο/κριτική είναι ευπρόσδεκτα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

poly oreo ar8ro...alla to diavasa sto ram - oxi edw!!!

PS.Apo sena pali...alla leme :)

newsact είπε...

Ευχαριστώ clockworkmary, αν και δεν ξέρω ποια είναι η άποψή σου για το twitter...